Turvattomina pidettävien Wi-Fi-verkkojen valitseminen

Turvattomina pidettävien Wi-Fi-verkkojen valitseminen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta sovelluksen pääikkunassa Valikko-painiketta.
  3. Valitse AsetuksetÄlykäs suojaus.
  4. Vaihda kytkin asentoon Käytössä. Tämän jälkeen sinua pyydetään hyväksymään Älykkään suojauksen lausunto.
  5. Lue lausunto, ja jos hyväksyt Älykäs suojaus -toiminnon tietojenkäsittelyn ehdot, valitse Hyväksy.

Jos et hyväksy lausunnon ehtoja, valitse Hylkää. Älykäs suojaus -ominaisuuden määritys ei tällöin ole käytettävissä.

6. Napsauta Asetukset-painiketta.

Älykäs suojaus -ikkuna tulee näkyviin.

7. Napsauttamalla suojaamattomiin-linkkiä voit avata Valitse Wi-Fi-verkot, joita pidetään turvattomina -ikkunan.
  8. Määritä asetukset, joita Kaspersky VPN Secure Connection käyttää määrittääkseen onko verkko turvaton:
    • Verkot, joita ei ole suojattu salasanalla. Verkossa, jota ei ole suojattu salasanalla, tieto välitetään salaamattomassa muodossa, jolloin hakkerit voivat kaapata tiedon helposti. Sovellus kehottaa aina oletuksena ottamaan käyttöön suojatun yhteyden, kun muodostetaan yhteys verkkoon jota ei ole suojattu salasanalla. Tätä asetusta ei voi muuttaa.
    • Verkot, joissa käytetään heikkoa tietojen salausta. Käyttämällä hyväkseen heikkouksia salausalgoritmissa, hakkerit voivat murtaa helposti tällaisten verkkojen salasanan ja kaapata tietoja. Kytke vaihtokytkin Käytössä-asentoon, jos haluat että sovellus kehottaa sinua ottamaan käyttöön suojatun yhteyden yhdistettäessä verkkoihin, joissa käytetään heikkoa salausta.
    • Verkot, joiden nimet ovat yleisiä. Jos verkon nimi (SSID) on yleinen, hakkerit voivat selvittää tällaisen verkon salasanan helposti, koska olemassa on koottuja luetteloita mahdollisista salasanayhdistelmistä joita voidaan käyttää nopeasti. Kytke vaihtokytkin Käytössä-tilaan, jos haluat että sovellus pyytää sinua ottamaan käyttöön suojatun yhteyden yhdistettäessä verkkoihin, joiden nimet ovat yleisiä.
    • Verkot, joissa käytetään WPS-protokollaa. WPS-protokollaa käytetään usein Wi-Fi-verkkojen luomiseksi. Sen yksinkertaisuus ei voi kuitenkaan taata tietoturvaa. Kytke vaihtokytkin Käytössä-tilaan, jos haluat että sovellus pyytää sinua ottamaan käyttöön suojatun yhteyden yhdistettäessä verkkoihin, joissa käytetään WPS-protokollaa.
    • Julkiset verkot. Julkisiin verkkoihin murtaudutaan usein, koska niitä ei ole salasanasuojattu tai salasana on kaikkien tiedossa (kirjoitettu seinälle tai saatavana Internetistä). Kytke vaihtokytkin Käytössä-tilaan, jos haluat että sovellus pyytää sinua ottamaan käyttöön suojatun yhteyden yhdistettäessä julkisiin verkkoihin.

Kun Älykäs suojaus on poistettu käytöstä, tämän toiminnon käyttämisen edellyttämien tietojen siirto ja käsittely lopetetaan.